Första veckan överstökad

Då var denna veckans fyra dagar överstökade och överlag känner jag mig väll sådär taggad om man nu ska vara helt ärlig. Visst, det är skönt på ett sätt att vi är igång med skolan men samtidigt är jag fortfarande trött psykiskt ifrån vårterminen. Dessutom har jag en tenta efter mig som jag borde börja plugga till snart, samtidigt som vi har lite att läsa in oss på innan det är dags att gå ut på praktik. 
 
Vår klass är nu indelad i två grupper där den ena gruppen kommer börja med att gå ut på en nio veckors praktik som är på sjukhus. Den andra gruppen (som jag är med i) är i skolan nu någon veckor där vi har föreläsningar om psykiska sjukdomar och sedan kommer vi gå ut på praktik inom psykiatrin. Jag hamnade på en UVA avdelning vilket innebär att jag är på en utbildningsavdelning där vi är fler studenter än på andra avdelningar. Vi kommer att gå på olika föreläsningar och seminarium på vår praktikplats och här arbetar man mer i team istället för att ha en fast handledare. I och med att vi har föreläsningar på vår praktikplats kommer jag ha sju veckors praktik medan  andra i min klass som inte har hamnat på en UVA avdelning bara kommer ha fyra veckors praktik. De andra veckorna kommer dem ha föreläsningar och seminarium i skolan istället. Så jag tycker det känns bra att jag fick denna platsen ( hade i och för sig inte spelat någon större roll vart jag hade hamnat eftersom att allt detta ändå är nytt för mig). En annan sak som jag tycker känns som en fördel med att ha en längre praktik är att vi ändå ska ha lika många timmar som de med en kortare period, vilket då innebär att våra veckor är lite lugnare och man kommer vara ledig lite mer. Så det är ett plus!
 
Idag hade vi föresten en föreläsning där det var två personer med psykisk ohälsa som kom och berättade sina historier. Sjukt givande, intressant och lärorikt. Det är lätt att sitta och läsa om olika sjukdomar men när någon "drabbad" kommer och berättar så ger det verkligen mycket mer. Man får med sig deras upplevelser, tankar och känslor och inte bara sjukdomens innebörd. Så jag gillar verkligen denna typ av föreläsning!
 
Annars nu denna Fredag har vi precis ätit lite, tänt lite ljus här i vardagsrummet, slängt ihop lite chokladbollar och nu ska jag sätta mig och göra lite sammanfattningar till den där omtentan. #LivetSomStudent
Det är nog det jag inte har saknat. Att man inte är ledig när man är ledig. Men sånt är livet. Hoppas ni får en mysig Fredagskväll :)
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo