Vad är ledighet?

Började morgonen med tentamen. Kändes oväntat bra men samtidigt vill jag inte ha för höga förhoppningar. Så vi får vänta och se vad resultatet visar när tentan är rättad. I helgen var det även planerat för två kalas men fick avboka båda då jag har ytterligare en tenta på Onsdag. Visst att det är helg, men som student med en tenta efter sig så innebär helgen bara tid för att plugga. Så jag hade egentligen plannerat att plugga hela eftermiddagen idag. Dock var huvudet helt tomt efter tentan så jag orkade verkligen inte. Har kikat några avsnitt one tree hill, slappat och nu ikväll har vi fixat lite mat, druckit vin och bara suttit och pratat. Så himla skönt verkligen och jag mår så mycket bättre nu efteråt. var verkligen så behövligt, så jag laddar om tills imorgon och tar tag i studierna då.
 
Vet att jag är dålig på att uppdatera. Även träningen slarvas det en hel del med, men just nu är studierna det som är viktigast. Träning och bloggen får komma sen. Med det skrivet så önskar och hoppas jag att ni får en fin helg, för det har jag tänkt att ha (trotts att den kommer att innebära en hel del plugg).
 
Bästa killen! Utan honom hade jag aldrig klarat detta ♥
 
 måndag

Godmorgon! 
Istället för att behöva gå upp klockan 5 som jag gjort nu under dessa veckor, så var det rena lyxen att få sova till 7 idag. Men jag känner mig inte jätte peppad på skolan just nu. Inte eftersom att vi har tenta på fredag. Men fördelar med att inte ha praktik längre är att man kan ha målade naglar + smycken. 
Idag blir en kort dag i alla fall. Ska ha examination i små grupper och sen kan vi gå hem 😊

Svårt att tro att klockan är 7 
Min Lördag

Min väldigt spännande Lördag innebar plugg, städning,några avsnitt one tree hill, ta hand om disk, tvätt och bakning. Så jag hade lite hemmafru känsla. Känner att det kan vara skönt då och då, men skulle aldrig vilja vara hemmafru på heltid. Tur samhället ändrats för jag skulle inte vilja jobba hemma med att städa och tvätta, haha. Bakningen resulterade i cookies fyllda med Nutella. Mumsiga kakor som var hyfsat enkla att göra. Sen under kvällen kände jag att jag behövde komma ut en sväng, så när klockan passerat 20-tiden så stack jag ut på en joggingtur. Himla skönt faktiskt!
 
Här får ni dagen i bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 Denna veckan

Igår gjorde jag min sista dag på praktiken. Tråkigt faktiskt! Har haft 5 otroligt roliga och lärorika veckor, Helt ärligt så visste jag inte alls vad ortopeden var innan jag började. Trodde det var som en kirurgavdelning men icke. Har fått se och göra så otroligt mycket nytt och jag tyckte att denna praktiken var väldigt utvecklande. Men jag ska ju jobba på SÄS i sommar, dock inte på ortopeden men ska bli kul att se hur det är på HIA också. Är ju två helt olika avdelningar så jag tror att det kan vara bra att ha erfarenhet av båda. 
 
Idag, Fredag har jag pluggat. Har tenta nästa fredag så gäller att jag får gjort så mycket som möjligt nu när jag började lite sent. Jag och emil satt och diskuterade fram en ny studieteknik (haha pratar om det varje gång jag tentapluggar) men vi kom fram till att jag tjänar tid på detta nya sättet. Så vi får se om det fungerar för mig. Tidigare har jag skrivit sammanfattningar om allt jag läst och utifrån det skrivit frågor men denna gången tänkte jag att jag skriver sammanfattande frågor. Slår alltså två flugor i en smäll och tjänar på så sätt ihop tid på det. Sen vet jag inte om det kommer få mig att nöta in mer fakta i huvudet men det märker vi väll.
 
Men nu har jag pluggat färdigt för ikväll och ska faktiskt strax hoppa i säng. Är ganska trött så det blir nog något avsnitt one tree hill innan jag somnar. 
 
 godmorgon

Gjorde helgen och när jag då var ledig igår gick jag runt hela dagen och trodde det var söndag. Man blir lite veckovild när man är ledig de dagar som man inte är riktigt van med.
Men det var väldigt skönt att vakna upp bredvid hjärtat som också var ledig, så vi passade sedan på att ta en lunch i stan vilket var ganska längesedan. Väldigt mysigt för då fick jag samtidigt ta en paus från plugget.

Idag ska jag gå med sjuksköterskan hela dagen och det ska bli himla kul! Pratade lite om sjuksköterskans arbetsuppgifter förra veckan och de var betydligt fler än vad jag hade koll på. Så jag hoppas på en rolig och lärorik dag.
veckans sista pass

Suttit och pluggat hela morgonen så glömde helt och hållet bort tiden. Så 30 minuter innan jag skulle gå till bussen insåg jag vad klockan var. Men jag hann slänga ihop en matlåda, äta lite och byta om utan att behöva springa till bussen.
Idag gör jag sista passet med min handledare, för nästa vecka ska jag gå med en sjuksköterska. Helt sjukt att praktiken snart är slut, har bara 4 pass kvar. 
Vad kan emil om mig?

Vad har din partner för ögonfärg?

Emil - blågrön

Carro - Rätt!

 

Vad är din partners älsklingsmat?

Emil - Vet att det inte är en specifik rätt. Men Annsofies schnitzel och Malins fiskgratäng.

Carro - Rätt, men du glömde mormors korvstroganoff och farmors köttsoppa.

 

Vilken är din partners favoritbit i godispåsen?

Emil - sura godisar

Carro - Rätt

 

Vilken är din partners värsta hatsyssla i hushållet?

Emil - diska

Carro - Städa överlag är tråkigt. Haha

 

Om din partner har en fobi eller är rädd för något - vad är det i så fall?

Emil - Spindlar

Carro - Rätt!

 

Vad gillar din partner bäst med sitt eget utseende?

Emil - sina ögon

Carro - Rätt

 

Vilken parfym är din partners favorit - på sig själv?

Emil - jessica simpson fancy

Carro - Stämmer!

 

Vilken av dina släktingar har din partner bäst relation till (om släktrelation finns)?

Emil - Om man inte räknar med familjen så är det Andrée

Carro - Rätt

 

Vad stör din partner sig på hos dig - om något (behöver inte vara något jättestort)?

Emil - Att jag kan vara oseriös i fel lägen eller när jag nyper mig på hakan.

Carro - Haha det stämmer.

 

Vilket är din partners favoritplagg?

Emil - Myskläder

Carro - Rätt, i alla fall när man är hemma.

 

Vilken är din partners största talang - enligt din partner?

Emil - Fotografera

Carro - Stämmer

 

Vad är din partners stora mål i livet?

Emil - Just nu handlar det om att klara av utbildningen, men senare i livet handlar det nog om att skaffa familj.

Carro - Rätt. Efter studierna vill jag ut och resa och sen skaffa familj, villa och djur. 

 

Vad är din partners stjärntecken?

Emil - Oxe? Jag har faktiskt ingen koll....

Carro - HAHA, fel... Stenbock precis som dig.

 

Har din partner bra självförtroende?

Emil - Nja sådär, fast det börjar bli bättre.

Carro - Stämmer, men jag jobbar på det.

 

Vilket parti röstade din partner på i senaste valet (eller röstade blankt)?

Emil - Socialdemokrafterna

Carro - Rätt

 

Vilken är er gemensamma låt (någon ni förknippar med ett fint minne)?

Emil - Vi har nog ingen...

Carro - Stämmer, vi har nog snarare en hel gammal låtlista som vi förknippar med minnen. 

 

Vad föll din partner för - hos dig?

Emil - Mitt utseende

Carro - Rätt. Innan jag kände dig var det utseendet. 
Torsdag

Idag var jag ledig och då passade jag på att träffa underbara Helen. Var längesedan vi tog en date så nu var det absolut på tiden. Så det blev en lunch i stan och det var verkligen så himla mysigt! Satt där i 3 timmar och tiden gick väldigt fort. Hade lätt kunnat sitta där några timmar till. Men vi hade så mycket att prata om så det tyder väll på att det gått för lång tid sen vi sågs sist? Måste vara så tror jag ;)
När jag kom hem hade emil laddat kameran, så vi tog en promenad ut i solen och fotade lite. Gick en längre promenad här om dagen och då hittade vi massa små bäckar, så dit gick vi idag och knäppte lite bilder. 
Nu blir det att ta tag i plugget och kika på Robinson.
 
 
 
 
 
 
 
 Godmorgon

Med endast 5 timmars sömn sitter jag oväntat pigg nu på bussen. Praktikens 4:e vecka har kickat igång och jag tycker det är väldigt tråkigt för det betyder att det snart är över. Trivs himla bra som jag sagt tidigare så det är tråkigt att dessa veckorna har gått så fort. Men jag har lärt mig otroligt mycket och att få komma ut på praktik är väldigt givande! 

Förutom praktik idag så ska vi iväg på fotboll ikväll. Elfsborg har sin första hemmamatch så den måste man ju givetvis kolla på. Är riktigt taggad faktiskt. Hoppas ni får en fin dag!
Påsken

Åkte hem till familjen över påsk. Min handledare hade långledigt vilket jag tyckte var väldigt bra. Hade inte varit så kul om jag hade haft praktik nu under påsken eftersom att vi verkligen firar den som en familjetraditon där hemma. Jag hade praktik på Torsdagskvällen så vi åkte ifrån Borås strax efter 22-tiden, vilket egentligen var ganska sent. Men vi kände att det var bättre att åka på kvällen än att släpa sig upp på Fredagsmorgonen och då istället ha en tid att passa. 
 
Vi spenderade en dag hos varje person och det tyckte jag var väldigt bra eftersom att vi verkligen fick träffa alla. Sen så var både jag och Emil lediga idag men vi beslutade oss ändå för att åka hem till oss igen igår. Skönt att ha en dag hemma och speciellt nu när jag har väldigt mycket i skolan. Så idag har jag pluggat lite, dock inte lika mycket som jag hoppats på men jag har ändå fått gjort endel. 

Har en uppgift som ska göras klart nu under praktiken. Sen direkt efter praktiken har vi tenta och veckan efter det har jag en tenta till. Så livet leker inte riktigt just nu. Kände mig väldigt stressad i helgen men jag försöker verkligen att ta det lugnt och fokusera på rätt saker. Höll på att gå in i väggen under mitt andra år på gymnasiet och då var det ändå inte alls på denna nivån. Men jag tror att jag stressar upp mig ganska lätt när det kommer till studier för jag vill alltid prestera så bra som möjligt. Så jag har haft lite ångest över dessa sista veckorna av praktiken just för att jag vet att det kommer bli väldigt mycker att göra. Så när jag kände mig som mest stressad idag gick vi faktiskt ut på en långpromenad. Då får man verkligen tid att rensa skallen och jag blir mer avslappnad när jag har fått röra lite på mig. Man får byta fokus en stund och lägga tankarna på något annat. Men jag håller verkligen tummarna att allt plugg kommer gå bra så man inte får saker som släpar efter sig... och med det skrivet så tänkte jag nu faktiskt fortsätta att plugga. Ha en bra kväll!
 
 
Mamma fixade påskägg åt oss. Man blir väll aldrig för stor för sånt? ;)
 
Hemma hos Annsofie var det äggletande och som sagt, man blir aldrig för stor för påskägg!
 Uppdatering från helgen

Alltså förra helgen var verkligen så mysig. På Fredagen följe jag med min kära kusin och hennes mamma till Göteborg. Där letade vi brudklänningar och Helen hittade en jättefin som passade henne perfekt. Blev även lite annan shopping och jag fyndade en tunnare dunjacka på Gina tricot för halva priset. Förutom det blev vi bjudna på både middag och fixa av Jorunn. Så vi hade en riktigt mysig tjejdag!
 
På Lördagen hade vi tvättstugan, men förutom det hann vi med en vända till stan. Fick handlat lite nödvändiga saker på bästa Ekohallen. Haha måste vara den affären som jag går till oftast (förutom ica då) för där har de väldigt mycket saker till bra priser. På kvällen "firade" vi även earth hour. Gjorde mat så att den var klar strax före 20.30 och sedan släckte vi alla lampor och tände lite ljus. Satt länge och pratade om allt mjligt och det var så himla mysigt! Blev även lite kortspel och chokladbollar och sen tog vi faktiskt en kvällspromenad innan vi gick in och kikade på film. Var faktiskt väldigt mysigt!
 
I Söndags var vi en sväng hos mormor och morfar. De bjöd på middag och vi fick även hjälp med bilen som börjat krångla. Så vi fördrev några timmar där och jag tycker det är så skönt att ha några i familjen så nära. Alltså vi har ju flyttat lång ifrån alla dem på pappas sida, men vi har ju samtidigt kommit mycket närmare mormor, morfar och några av kusinerna. Jag och emil hade ju först funderat på om vi skulle flytta till Karlstad och plugga där, men nu när vi väl flyttat till Borås så känns det helt rätt. Nu är vi ju ändå inte "helt ensamma" om ni förstår vad jag menar. Man har ju ändå lite familjemedlemmar här. 
 
Här kommer lite bilder från förra helgen: