Laktos

Som liten klarade jag inte av att dricka varm oboy. Fick alltid väldigt ont i magen efteråt och mamma började då köpa hem laktosmjölk för att se om det var det som var problemet. Varje gång därefter drack jag varm oboy med laktosmjölk men vid alla andra tillfällen kunde jag äta och dricka vanliga mejeriprodukter och detta fungerade väldigt bra.  
 
I höstas när jag tränade som mest åt jag väldigt mycket kvarg, yoghurt, smoothies m.m. Efter ett tag började jag få ont i magen så gott som varje dag och till en början förstod jag inte alls varför. Det slog mig att det kunde vara laktos eller gluten som var boven, så det var bara att börja med uteslutningsmetoden. Det som jag framförallt bytte ut var vanlig mjölk och yoghurt men jag började även trappa ner på intaget av bröd. 
 
Efter några veckor började jag vänja mig och magen mådde mycket bättre. Så idag håller jag mig till laktosprodukter och har slutat med framförallt kvarg helt och hållet. Den finns också som laktosfri men då jag tror att kvargen var den största orsaken till att jag hade så ont i magen så utesluter jag den hellre. Är jag hemma hos mamma och pappa äter jag vanliga mejeriprodukter men tänker då på i vilken mängd jag tar det. Produkter som smör, ost, matlagningsgrädde m.m köper jag inte laktosfritt utan det är just mjölk och yoghurt som för min del är det viktigaste att prioritera. 
 
 Jobb och höstkläder

På tal om mitt förra inlägg om vädret.... Idag kom h&m:s höstkatalog. Tycker alltid att den kommer tidigt men nu var det inte ens kul. Har köpt en hel del klänningar som jag hade tänkt att ha i sommar, men nä. Det har varit lite kallt va? Och nu helt plötsligt ska vi börja handla höstkläder. Dock hade dem endel snyggt men det känns ändå inte jättekul att köpa varmare kläder ännu.

Annars idag har jag jobbat, handlat, lagat tacopaj och slappat i soffan. Har varit svintrött hela dagen så det var väldigt skönt att slötitta på Grey's och ta en liten nap. 

Så nu när jag sovit lite är jag inte direkt trött trotts att klockan snart är 22. Därför får det nog bli en liten kvällspromenad innan jag går och lägger mig.
När det inte blir som man tänkt sig

Mycket av förra året bara flöt på och alla problem som dök upp löste sig alltid på ett eller annat sätt. Jag jobbade mycket, kom in på högskolan, hittade lägenhet, klarade mina seminarium och de flesta av tentorna. Livet var på så sätt väldigt enkelt. Men nu känns det som att lite av turen har vänt, eller livet har i alla fall tagit en liten vändning och det har inte riktigt blivit som jag hade tänkt mig. En av de saker som jag tänker på är speciellt högskolan.
 
Till en början trodde jag att det skulle vara som på gymnasiet och därför pluggade jag inget större på en av tentorna. När jag sedan fick tillbaka mitt resultat blev jag snopen att det var så många delar som jag inte blivit godkänd på och i samma veva berättade läraren att kursen vi hade var en stoppkurs. Jag blev ganska stressad och la ner många timmar på att plugga och prova på olika studietekniker efter det. Det var bara att försöka beta av del efter del på de omtentamens försöken vi fick. Tyvärr låg jag efter med för många delar redan från början och hann därför inte fixa alla innan terminen var slut i och med att det hela tiden kom nya tentor som man var tvungen att plugga till. Så nu sitter jag här, med två delar kvar  som ännu inte är godkända och får därför ta ett studieuppehåll till hösten. Det var absolut inget jag hade räknat med och när jag började inse i våras att det var såhär det kunde bli, blev jag faktiskt helt knäckt. Det var ju inte såhär jag ville ha det.....
 
Nu när allt har sjunkit in och jag har varit i kontakt med högskolan så känns det ändå helt okej. På ett sätt var det bra att jag inte fixade de två sista delarna eftersom att jag fortfarande inte kan de områden fullständigt. Sen tänker jag att det finns en mening med allting här i livet och därför finns det säkert någon mening med att jag får ta ett studieuppehåll till hösten. Jag har världens mest stöttande pojkvän och familj och jobb inför hösten behöver jag inte oroa mig för, så kort och gott kunde det ha varit mycket värre än vad det är.  
 
Jag tänker att inställningen till allting faktiskt är väldigt viktigt och det är alltid lättare om man försöker vara positiv. Jag hade en riktigt deppig period när det var mycket plugg och pressen var som störst och att då få vara deppig och släppa ut de känslorna tror jag ändå är väldigt bra. Sen bör man givetvis gå vidare och istället bestämma sig för att försöka se det positiva i situationen och släppa alla negativa tankar. Men jag har alltid trott på att det är bra att visa och våga släppa ut sina känslor. Man mår så mycket bättre då. 
Så nu känner jag att det enda jag kan göra är att vara positiv, gå vidare och plugga på för att kunna fixa detta.  
 
 
 Den svenska sommaren

Alltså ett ämne som alla pratar om är vädret nu i sommar. I år tycker jag att den varit helt kass. Visst, vi hade några soliga och varma dagar men hur länge varade det egentligen? 
Jag tycker i vanliga fall att hösten är väldigt mysig med sina gråa och regninga dagar, men i år vet jag inte alltså. Har redan fått nog av det och längtar just nu bara efter sol och värme. Hade detta vädret varit i oktober hade det inte varit några problem men nu är det ändå juli och ska föreställa sommar. Dock spelar det ju ingen roll hur mycket vi klagar för vädret kan vi inte påverka ändå. 
 
Känns väldigt väldigt skönt i alla fall att vi har en inbokad resa till Turkiet nu i augusi. Så då får vi garanterat sol och värme. Åh vad jag längtar! Har faktiskt kika solresor hela dagen idag inför nästa år bara för att få drömma sig bort lite och glömma Sverige som just nu är ganska trist. 
 
Jaja, slutbabblat för min del. Haha har gjort en inlägg som bara handlar om vädret. Måste ju vara extremt intressant att läsa om egentligen ;) Men men. Nu ska jag gå och fixa matlåda tills imorgon och sen passa på att mysa med älsklingen som åker hem till Dal imorgon. 
 
 En regnig dag i Göteborg

Denna helgen är jag ledig och därför ville jag väldigt gärna hitta på något. Därför trottsade vi regnet och körde en heldag i Göteborg. Började med en tur till haga, tog en lunch på ett mysigt café där, spanade in utsikten över stan och sedan begav vi oss vidare mot femmanhuset där vi gick i affärer. Hittade ingenting men var ändå väldigt mysigt och skönt att komma hemifrån lite. 
 
Nu ikväll drog vi in till stan för att äta pizza. Provade på ett nytt ställe men tyvärr beställde jag in fel pizza (var så knepiga namn så råkade kolla på pizzan under den jag egentligen ville ha och fick därför in en som var fylld med musslor....). Så kan därför inte ge något betyg av hur bra pizzorna där är, men personalen var väldigt trevliga i alla fall. Efter det tog vi en promenad i parken innan vi åkte hem. 
 
Så jag har haft en väldigt mysig dag tillsammans med hjärtat. Var precis vad jag behövde efter en vecka fullspäckad med jobb. 
 
 Godnatt ZzZ

Precis slagit ned huvudet på kudden och känner mig egentligen väldigt trött, men tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg innan jag somnar. 

Jag jobbar på och då blir det att dagarna också bara tuffar på utan att man hinner reflektera över det. All min lediga tid spenderar jag sedan med älsklingen nu när han äntligen är hemma. Så nu när jag är ledig till helgen har vi planerar att hitta på något och dra iväg någonstans. Ska faktiskt bli skönt att komma hemifrån lite trotts att det bara lär bli över dagen. Så det ska bli mys!

Annars idag satt jag och knåpade ihop ett inlägg här till bloggen, men jag hann aldrig bli färdig med det så får se när det dyker upp. Har verkligen tänkt att jag ska blogga flera gånger men nu när jag jobbat så mycket så är det så skönt att ta en promenad och sedan bara slappa när man kommer hem. Inspirationen har liksom inte riktigt funnits där. Men vi får se, jag kanske blir duktigare på att uppdatera här lite. Dock vågar jag absolut inte lova något. 

Nu ska jag i alla fall sova. Ögonen börjar gå i kors och klockan tickar iväg. Ska upp kl 5 imorgon så då gäller det att ha sovit ut ordentligt. Godnatt! ☺
en tidig söndagsmorgon

Har fått en del kommentarer om att jag inte är så bra på att blogga och det kan jag väll hålla med om. Men det jag gjort under två veckor är jobbat, varit sjuk, varit inneboende hos mormor och morfar de tillfällen jag varit ledig, träffat familjen och jobbat lite till. Så på så sätt har livet bara rullat på. 

Denna helgen skulle jag egentligen varit ledig men i och med att jag var sjuk tog jag ett extra pass idag. Inte jättekul att gå upp kl 5 på en söndag men sånt är livet. 

I Borås arrangeras föresten o-ringen just nu. Tycker det är kul att det händer lite här och att det är så mycket folk från andra länder som är med och deltar. Dock blir det ju lite kaos i stan och allting tar längre tid. Men det håller bara på tills nästa vecka och som sagt, ändå kul att det händer något.

Några bilder från dagarna som varit:Min helg

Denna helgen kom Annsofie och Anders hit. Så efter jobbet i Fredags mötte vi upp dem i stan där vi handlade och sedan åkte vi hem till oss och gjorde tacos. Oväntat va? haha. Vi hann även med ett dopp i sjön vilket föresten blev mitt första för i år. Resten av kvällen bestod av prat och film. 
På lördagen vaknade jag ganska förkyld, men kände att det inte var någon större fara efter att jag fått i mig några alvedon. Så vi drog till stan och shoppade, gick på djurparken, badade, och på kvällen åt vi på restaurang och drack drinkar. Jätte mysigt verkligen!
Dock vaknade jag och mådde superdåligt på Söndagen. Förkylningen hade brutit ut med full kraft och jag hade till och med feber. Så det var bara att hoppa i myskläderna och slappa i soffan resten av dagen. 
Blev en repris på det även idag. Skulle jobbat med det gick absolut inte eftersom att febern fortfarande inte har gått ner. Så jag har kikat på film, serier och en hel del youtube. Är väldigt tråkigt att vara sjuk för man har inte direkt något att göra. Blir väldigt rastlös men samtidigt har man ju inte orken till att göra något heller. Dessutom bör man ju vila men som sagt, är väldigt tråkigt att bara ligga i soffan/sovrummet och kolla på film. Men men, jag hoppas att förkylningen och febern snart släpper. 
 
Här är 3 bilder tagna med mobilen. Fotade endel med systemkameran och Emils mobil så har inte så många bilder själv :)