Laktos

Som liten klarade jag inte av att dricka varm oboy. Fick alltid väldigt ont i magen efteråt och mamma började då köpa hem laktosmjölk för att se om det var det som var problemet. Varje gång därefter drack jag varm oboy med laktosmjölk men vid alla andra tillfällen kunde jag äta och dricka vanliga mejeriprodukter och detta fungerade väldigt bra.  
 
I höstas när jag tränade som mest åt jag väldigt mycket kvarg, yoghurt, smoothies m.m. Efter ett tag började jag få ont i magen så gott som varje dag och till en början förstod jag inte alls varför. Det slog mig att det kunde vara laktos eller gluten som var boven, så det var bara att börja med uteslutningsmetoden. Det som jag framförallt bytte ut var vanlig mjölk och yoghurt men jag började även trappa ner på intaget av bröd. 
 
Efter några veckor började jag vänja mig och magen mådde mycket bättre. Så idag håller jag mig till laktosprodukter och har slutat med framförallt kvarg helt och hållet. Den finns också som laktosfri men då jag tror att kvargen var den största orsaken till att jag hade så ont i magen så utesluter jag den hellre. Är jag hemma hos mamma och pappa äter jag vanliga mejeriprodukter men tänker då på i vilken mängd jag tar det. Produkter som smör, ost, matlagningsgrädde m.m köper jag inte laktosfritt utan det är just mjölk och yoghurt som för min del är det viktigaste att prioritera. 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo