Hur, var och varför?

Det har ekat tomt här ett tag, men det lär nog fortsätta med det. Termin tre och sex ska vara de värsta på hela utbildningen och jag förstår verkligen varför. Hade en tenta för snart 2 veckor sedan på en kurs som var ynka 5 veckor. Men bara för att den var kort innebar det inte att den var liten och enkel, snarare tvärtom. Under 4 veckor gick vi igenom 140 sjukdomar med tillhörande symtom, diagnos och behandling, vissa mer djupgående än andra. Vi hade sedan 1 vecka utan föreläsningar där vi hade tid att tragla in allt för att sedan avsluta den veckan med tenta. Har aldrig pluggat så mycket eller så bra. Det gick faktiskt över förväntan med just läsandet, men tyvärr fick vi några frågor inom vissa av ämnena jag prioriterat minst. Så jag tror att det får bli omtenta för min del, men håller givetvis tummarna att jag klarade den. 
 
Veckan därpå var det sedan dags att dra igång med nästa kurs (hade gärna varit ledig en vecka). Så nu läser vi farmakologi, läkemedelsräkning och parallelt med detta har vi kliniska färdigheter (praktiska moment). Mellan 1-7:e April ska vi sedan tenta av dessa ämnen, varav sistnämnda har både en praktisk och en teoretisk del. Så allt som allt 4 tentor på 7 dagar. Därför gör jag allt för att plugga så mycket jag orkar nu veckorna innan så att alla sammanfattningar är klara i god tid så jag kan börja tragla in allt så tidigt som möjligt. 
 
Där har vi de största anledningarna till varför bloggen står tom och kommer fortsätta med det. Studierna tar otroligt mycket tid och även energi psykiskt. När man är klar med skolan ska man hem och plugga och sen när man är klar med det så vill jag bara ta det lugnt, vara lite social mot min kära sambo och inte känna några måsten. Därför tränar jag knappt längre vilket jag verkligen inte gillar, men jag orkar inte. Känner mig verkligen som en soffpotatis då man sitter på rumpan hela dagarna och knappt rör på sig alls. Men men, kroppen får väll bli lite lidande nu tills detta är över. 
 
Känns som hela inlägget blev väldigt deppigt nu men det var inte alls den känslan jag ville förmedla. Tycker allt vi läser om och får lära oss under föreläsningarna är skit intressant och kul, dock väldigt svårt och tidskrävande. Men då terminen är tuff får andra saker bli lidande, så är det bara. Och bloggen samt träningen är några av sakerna. Men jag har absolut inte tänkt lägga ner bloggen, bara det att jag inte hinner med den just nu.
 
Nu ska jag fixa iorfning allt inför imorgon, göra mig klar och sen lägga mig och läsa igenom dagens anteckningar. Ville bara slänga in ett inlägg om varför uppdateringen ser ut som den gör.