Kaoset som uppstår....

Har varit ganska påfrestande dem senaste veckorna. Förutom praktiken har det varit gruppuppgifter som ska planeras, genomföras och skickas in, semunarium och en tenta som närmat sig. Så det har varit ganska mycket inre stress och endel fokus på skolan. 
 
Men i Måndags gjorde jag min sista dag på psyk och helt ärligt, det har nog varit min bästa praktik. Har varit otroligt givande och på nått sätt har man själv fått göra en egen inre resa undertiden. Så det är verkligen toppen att sjuksköterskeutbildningen här har med psykiatrin både som praktik och på föreläsningar. 
 
De resterande dagarna har jag varit hemma och pluggat till tentan inom psykiatri (eller försökt i alla fall). Har gått väldigt segt denna gången och motivationen fanns liksom inte där. Det är inte det att jag tycker att ämnet är tråkigt (för det är det verkligen inte) men energin till att läsa har inte riktigt varit där. Så totalt kanske jag har suttit 6 timmar - vilket är extremt lite för min del. Därför kändes inte tentan idag helt ok och jag är inte helt övertygad om att jag klarar den. Men det är ingen spärr inför nästa termin så därför känner jag mig inte stressad över det heller. Det får helt enkelt gå som det går och klarar jag den inte är det bara att göra om. 
 
Som vanligt efter en tenta så har jag väldigt mycket energi i kroppen. Det är precis som att energin man tappat dagarna innan helt plötsligt kommer tillbaka. Så jag tog vara på detta genom att städa. Det blir ju ALLTID stökigt här hemma när jag har tentavecka, i och med att jag typ struntar i allt. Så det har blivit rutin här hemma att jag alltid städar när tentan är skriven. Nu hoppas jag att vi kan hålla det såhär, för jag tycker det är så skönt när lägenheten är städad och allt är i sin ordning. 
Före:
 
 
Efter:
 
 Uppdatering ifrån veckan som gått

Hela veckan har passerat och den har varit fullspäckad med praktik och plugg. Hann även med ett jobbpass igår när jag var ledig. Väldigt kul att vara tillbaka på jobbet faktiskt. Var dock en stor kontrast till hur mina veckor på psykiatrin har varit. Gick sisådär 14 000 steg under mitt arbetspass. Så jag var ganska trött i fötterna när jag slutade, men det var somsagt ändå skönt att vara tillbaka. På kvällen åkte vi in till stan och gick på bio, himla mysigt. Vi såg på Deepwater horizon som var en väldigt bra film. Kändes som en riktigt biofilm, men ingen film som man kollar på flera gånger. Men det var mysigt att gå på bio, händer inte så himla ofta.
 
Imorse ringde klockan vid 7, på en Lördag.... Men somnade om och vaknade 40 minuter senare. Anledningen till att jag hade ställt klockan var för att vi hade tvättid idag. Missade den förra gången så fick tvätta lite nödvändigheter när vi var hemma hos mamma. Men när man inte har tvättat på en månad blir det endel och det blir helt plötsligt väldigt viktigt att inte missa tvättiden igen. Så det var bara att traska upp ur sängen och ner i tvättstugan. Resten av morgonen spenderades med näsan i skolböckerna. Håller på med ett grupparbete som ska in nu till veckan så vi möttes upp i skolan idag vid 11-tiden och skrev klart uppgiften. Inte kul att behöva sitta och plugga på en Lördag, men skönt att vi ändå tog oss tiden och satt kvar tills uppgiften var så gott som klar. Så nu är det bara lite finlir kvar som jag ska kika på imorgon. Annars är det egentligen dags att börja plugga på psykiatritentan som är om 2 veckor. Men tyvärr är motivationen lite låg för tillfället. Har blivit förkyld igen (var hemma ifrån praktiken 2 dagar förra veckan pga feber och förkylning) men hoppas att den inte är här för att stanna. Slängde ihop en drink bestående av ingefära och citron som jag tar varje morgon så hoppas den hjälper. 
 
Har varit sjukt trött hela dagen så nu ska jag bara ta det lugnt och slappa hela kvällen. Låter väldigt bra enligt mig! 
 
 
 Ny mobil och nya skal

Införskaffade mig en ny mobil förra veckan då jag helt enkelt fick ge upp min gamla. Så fort batteriet var under 20% så dog den. Det hände även att mobilen dog när batteriet hade 50-70% kvar. Så det gick inte direkt att lita på att den skulle fungera oavsett hur mycket batteri som fanns kvar. Därför införskaffade jag mig en ny, samsung galaxy s7 edge. Hade inte sett den i verkligheten utan hade endast läst recensioner och tyckte den verkade riktigt bra. Så när jag fick hem den blev jag lite paff att den var så stor, men förutom det är den verkligen jättebra och jag är så nöjd. Beställde även hem tre nya skal ifrån fyndiq.se och igår fick jag två av dem.
 
 Att vara sjuk

I helgen åkte vi hem en sväng till familjen och spenderade fredag-söndag där. Kände att jag behövde komma ifrån stan lite, så det var väldigt skönt att komma ut på landet lite och spendera lite tid hos både svärfar och mamma och pappa.
En sak som däremot inte uppskattades var när Emil påpekade att han trodde att jag var påväg att bli förkyld. Får tydligen en annan andedräkt då. Men jag kände mig absolut inte sjuk. På lördagskvällen small det dock bara till och på några timmar var jag bom tät i hela huvudet. Rinnande näsa, täta hörselgångar, huvudvärk och halsont.... och detta blev ännu värre under söndagen så jag började bli lite stressad över hur denna veckan skulle bli.

Hade föreläsning igår (måndag) som jag släpade mig iväg på, även om det kanske hade varit bättre att bara hemma. Men den var obligatorisk och skulle jag missat den så vet jag inte när jag hade kunnat ta igen den. Så trotts att jag kände mig ganska frånvarande var det ändå skönt att kunna bocka av att jag varit där.
Idag var det dags för vanlig praktik igen men vaknade upp och kände mig febrig och var helt igentäppt så det var bara att ringa och meddela att jag stannade hemma. Det tog dock emot väldigt då jag så gärna ville må bra, dels för att jag inte vill missa på praktiken men också för att jag skulle åkt iväg till ullared imorgon då jag är ledig. Men det var bara att avboka. Så jag har legat hemma i soffan hela dagen, pluggat, kollat serier, lyssnat på storytell och bara vilat. Det känns skönt att det bara är en förkylning men jag hade gärna varit frisk nu.