Nu är jag redo för hösten

Klickade mig in på Lyko.se här om dagen och fick syn på att de hade 20% på alla deras ljus. Dessutom hade jag själv en egen rabattkod så det blev dubbelrabatt och då är det klart man passar på att handla. Så nu är ljusförrådet helt fullt (vilket det egentlige var redan innan...) och jag kan acceptera att hösten är här.
Inne på tredje veckan

Tjenixen!
Här har ni mig igen, kikar in lite sådär någon gång ibland. Men dagarna rullar bara på och praktiken varvas med träning, matlådor och sömn. Igår började jag gå med sjuksköterskan, under de 2 tidigare veckorna har vi gått med skötarna (samma sak som usk men har annat namn inom psykiatrin). Detta är ju första praktiken som vi faktiskt får prova på vårt framtida yrke på riktigt, så det är väldigt mycket nytt både praktiskt och teoretiskt. Men det är kul och jag längtar tills jag fått mer koll på läget och kan börja bli mer självständig. För nu vill jag verkligen lära mig och prova på så mycket som möjligt. Man måste ju passa på. 
 
Så förutom praktiken idag var vi en sväng på gymmet nu ikväll. Blev ett pass med bröst och trieceps och det var precis vad jag behövde. Skönt att få göra sig av med lite energi. Nu ska jag fixa iordning frukost, lunch och mellanmål tills imorgon (mycket som ska förberedas) och sen blir det att hoppa i säng. De senaste dagarna har jag gått och lagt mig väldigt tidigt (vilket jag absolut inte gjort tidigare), men när klockan ringer 5.10 på morgonen så märker man hur viktigt det är att man la sig i tid kvällen innan. Så det är lite tråkigt att vara trött redan vid 21 men samtidigt är det inte så konstigt.
 
 Vardagen rullar på

Då var det Måndag igen och dags för en ny vecka. Förra veckan började min praktik inom psykiatrin. Nu när en vecka har gått tycker jag att det känns bra, otroligt mycket nytt och det kommer nog ta ett tag innan jag är varm i kläderna, men det är kul och intressant. 
En sak som är riktigt skönt med praktiken är att jag är ledig 2-4 dagar i veckan. Hade tänkt att jag skulle jobba endel men nu inser jag att det också är väldigt skönt att vara ledig. Har varit väldigt trött nu några dagar, vet inte om det beror på att det var mycket förra veckan (med omtenta och start av praktiken) så denna veckan har jag nog ändå tänkt vara ledig. 
 
Tentan har jag föresten varit lite nervös över. Första tentan var rättat som om det vore ett glosförhör... Hade man inte ordagrant skrivit som det gjorde i boken så fick man inga poäng. Och även fast vissa sakerna stod i boken så ansågs det vara fel. Så vi var en väldigt stor andel som inte fick godkänt på första försöket. Jag skickade dessutom in min tenta för överklagan, men hann inte få tillbaka den i tid så jag fick plugga till nästa omtentatillfälle som då var i Onsadgs. Idag fick vi reda på att tentorna är rättade och jag blev godkänd!! Så himla skönt!! Så då kommer jag kunna forsätta till termin 5 (för detta var en spärrtenta). Så det känns bra.
 
 
 Första veckan överstökad

Då var denna veckans fyra dagar överstökade och överlag känner jag mig väll sådär taggad om man nu ska vara helt ärlig. Visst, det är skönt på ett sätt att vi är igång med skolan men samtidigt är jag fortfarande trött psykiskt ifrån vårterminen. Dessutom har jag en tenta efter mig som jag borde börja plugga till snart, samtidigt som vi har lite att läsa in oss på innan det är dags att gå ut på praktik. 
 
Vår klass är nu indelad i två grupper där den ena gruppen kommer börja med att gå ut på en nio veckors praktik som är på sjukhus. Den andra gruppen (som jag är med i) är i skolan nu någon veckor där vi har föreläsningar om psykiska sjukdomar och sedan kommer vi gå ut på praktik inom psykiatrin. Jag hamnade på en UVA avdelning vilket innebär att jag är på en utbildningsavdelning där vi är fler studenter än på andra avdelningar. Vi kommer att gå på olika föreläsningar och seminarium på vår praktikplats och här arbetar man mer i team istället för att ha en fast handledare. I och med att vi har föreläsningar på vår praktikplats kommer jag ha sju veckors praktik medan  andra i min klass som inte har hamnat på en UVA avdelning bara kommer ha fyra veckors praktik. De andra veckorna kommer dem ha föreläsningar och seminarium i skolan istället. Så jag tycker det känns bra att jag fick denna platsen ( hade i och för sig inte spelat någon större roll vart jag hade hamnat eftersom att allt detta ändå är nytt för mig). En annan sak som jag tycker känns som en fördel med att ha en längre praktik är att vi ändå ska ha lika många timmar som de med en kortare period, vilket då innebär att våra veckor är lite lugnare och man kommer vara ledig lite mer. Så det är ett plus!
 
Idag hade vi föresten en föreläsning där det var två personer med psykisk ohälsa som kom och berättade sina historier. Sjukt givande, intressant och lärorikt. Det är lätt att sitta och läsa om olika sjukdomar men när någon "drabbad" kommer och berättar så ger det verkligen mycket mer. Man får med sig deras upplevelser, tankar och känslor och inte bara sjukdomens innebörd. Så jag gillar verkligen denna typ av föreläsning!
 
Annars nu denna Fredag har vi precis ätit lite, tänt lite ljus här i vardagsrummet, slängt ihop lite chokladbollar och nu ska jag sätta mig och göra lite sammanfattningar till den där omtentan. #LivetSomStudent
Det är nog det jag inte har saknat. Att man inte är ledig när man är ledig. Men sånt är livet. Hoppas ni får en mysig Fredagskväll :)